Københavns Kommunes logo

Til dig mellem 7 og 14 år

Kære dig.
Hvis din mor, far eller andre voksne tæt på dig drikker for meget eller bruger andre rusmidler, kan du få hjælp hos BiBa.
Fotograf
Modelbillede, Morten Holtum Aps

Rigtig mange børn i Danmark har familier med en mor eller far, der har problemer med alkohol eller stoffer. Mange børn går alene med deres oplevelser uden at fortælle det til nogen.

Måske føler du dig ensom og har brug for at tale med andre om hvordan du har det? Måske har du svært ved at koncentrere dig i skolen, eller måske er du bange for, at der sker dine forældre noget? Det kan gøre en stor forskel at tale med nogen om det. 

I BiBa møder du voksne som lytter og forstår. Du kan altid ringe og tale med os og høre mere om hvordan du kan få hjælp. Når du ringer til os, kan du være helt anonym, og du behøver ikke tale med dine forældre om det inden. Vi ved, at mange børn kan være nervøse inden de ringer til os, og det er helt normalt.

Når du ringer eller kommer ind til os, taler vi om det, som du har lyst til at tale om. Vi har bløde sofaer, tusser og spil, og vi gør vores allerbedste for, at det er rart at være her.

Hvis du er mellem 10 og 14 år, kan du også være med i vores børnegruppe. Her møder du andre børn, der har oplevet nogle af de samme ting som dig.

Vi kan også hjælpe dig med at tale med dine forældre eller andre, der er vigtige for dig. Vi kan invitere dine forældre herind til en samtale, og vi kan mødes med dig og dine forældre sammen.

 ”Det var slet ikke så farligt alligevel, selvom det har været en hemmelighed.” - Lukas, 10 år.

”Jeg kan altid se på min mor, når hun har drukket. Også selvom hun siger, at det har hun ikke og forsøger at skjule lugten med pastiller og tandpasta. Hun bliver til en anden person. Hun ser mig ikke. Hun ser ikke, hvordan jeg har det” -  Camilla, 14 år