Om os

Barndom i Balance – Opvækst og rusmidler (BiBa) er et gratis anonymt tilbud. Vi har stor erfaring med, hvordan man hjælper børn, unge og deres familier, når én eller begge forældre eller nære pårørende har problemer med alkohol, hash eller stoffer.

Hvem kan få hjælp?

Vi hjælper børn og unge op til 25 år og deres forældre eller pårørende.

Tilbuddet er for dig/jer, der bor i Københavns Kommune, eller som har forældre, der bor her.

Små børn kommer sammen med deres forældre, mens større børn og unge kan komme enten alene eller sammen med nogen, de er trygge ved.

Vi tilbyder også rådgivning og sparring til fagpersoner og hjælper med brobygning til tilbuddet.

Du er altid velkommen til at ringe til os og høre om vores tilbud eller skrive til os på mail.

”Det er vigtigt at børn og unge i familier med rusmiddelproblemer får hjælp”

Mange børn og unge vokser op i familier med rusmiddelproblemer – faktisk har mere end hver tredje af os et familiemedlem, der har problemer med alkohol, hash eller andre stoffer. De børn og unge vi møder har brug for at tale med nogen om deres oplevelser, tanker og bekymringer.

Helt små børn bliver også påvirket  - i BiBa kan hele familien få hjælp

Nogen tænker måske, at små børn ikke opdager, hvis en forælder har rusmiddelproblemer, men børn mærker mere, end vi tror. De kan blive utrygge, savne forældrenes opmærksomhed, gå glip af hyggelige oplevelser, og det kan gå alvorligt ud over deres trivsel og udvikling. Det er derfor vigtigt, at hele familien får den støtte og hjælp, de har brug for, så tidligt som muligt.

Hvordan kan vi hjælpe?

Den hjælp vi tilbyder, er altid tilpasset dine og eventuelt din families behov. Nogle har brug for enkelte rådgivningssamtaler, mens andre har brug for lidt længere forløb. Hvis I er forælder til et lille barn, kan I have glæde af et forløb, hvor der både er leg og plads til samtaler med dig/jer forældre og jeres barn. I kan også møde andre familier og samles om et hyggeligt måltid.
Er du barn eller ung, kan du komme ind til individuelle samtaler eller måske invitere en ven eller noget af din familie med. Du kan også deltage i vores gruppetilbud.

Læs mere om tilbuddene her:

Vi har adresse på Suhmsgade 4, lige bag ved Rundetårn. Her foregår samtaler og grupper i vores hyggelige lokaler, som byder på bløde sofaer, akvariefisk, legetøj, farver og meget mere.

Hvem er vi? 

I BiBa er vi 10 børne- og familieterapeuter, der har mange års erfaring med at arbejde med børn og unge fra familier med rusmiddelproblematikker. Medarbejderteamet er tværfagligt og består af pædagogiske, psykolog- og socialfaglige kompetencer.

Vores tilbud bygger på en solid faglig viden, og vi udvikler løbende vores indsatser med input og erfaringer fra børn, unge og familier, der har været i vores tilbud. Vi arbejder helhedsorienteret og samarbejder løbende med kommunens Børnefamilie-enheder, Rusmiddelbehandling København, U-turn København, TUBA, Børn og Unge og Sorg og andre relevante tilbud i København.

Navnet BiBa er nyt. Før kendte du os måske som de to tilbud Familieværkstedet og DeDrikkerDerhjemme, men i 2021 gik vi sammen i et fælles team, så vi kan hjælpe børn, unge og deres familier på den bedst mulige måde.

Nøgletal om Barndom i Balance 2022